Mozilla България обяви месец на бъговете

Mozilla България стартира едномесечна кампания за намиране на бъгове, грешки и смислови неточности в преводите на уеб сайтовете си. „Отворената” общност се надява на съдействие от страна на потребителите на Mozillа у нас.


Всеки, който открие грешки в българския превод на сайтовета на Mozilla, ще може да съобщи за тях на разработчика в рамките на едномесечната кампания 
 

Всеки ден над 500 000 човека се докосват до локализирана информация на български, свързана по някакъв начин с мисията на Mozilla, и ние искаме да направим престоя им по-приятен”, заяви Богомил Шопов от Mozilla България.

Преводът на всички сайтове, включително на браузъра Firefox и имейл приложението Thunderbird, е на доброволческа основа. Желаещите да се включат в екипа по преводите, могат да предложат услугите си на: community@mozilla.bg.

На сайта на инициативата е описано подробно как да се процедира при откриване на грешки във Firefox и Thunderbird, като изискването е да се съобщава за тях на български език.

Всеки, който намери качествен бъг, ще бъде удостоен с email @mozilla.bg. Ако бъгът е “велик”, ще има и допълнителна награда. Кампанията започна днес, 18 януари, и ще приключи на 18 февруари.

Коментар