Скот Форстол спряган за бъдещ CEO на Apple

Скот Форстол, вицепрезидент на Apple по разработка на софтуер, е най-вероятният бъдещ CEO на компанията. Според сп. Fortune, именно 43-годишният Форстол ще наследи на поста сегашния главен изпълнителен директор Тим Кук.


Медиите харесват Скот Форстол за бъдещ ръководител на Apple

Повод за това твърдение е книгата „Apple отвътре: Как работи най-уважаваната и потайна американска компания" с автор Адам Лашински, който нарича Форстол „CEO в изчакване”.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Кой ще бъде следващият Стив Джобс
Apple ще се купува и без Стив Джобс
Какво го чака наследникът на Стив Джобс?

От всички мениджъри на Apple Скот Форстол е най-подходящ за ръководител на компанията, тъй като притежава всички необходими качества – съобразителен, внимателен към детайла, разумен, уверен на сцената и същевременно талантлив инженер, смята Лашински.

Форстол се присъедини към Apple през 1995 г. Той е един от създателите на операционната система Mac OS X и графичния интерфейс Aqua. Групата на Форстол генерира около 70% от всички приходи на Apple.

Още през 2008 година Fortune разглеждаше Форстол като един от възможните наследници на Стив Джобс на кормилото на Apple. Преди да се оттегли обаче Джобс посочи за свой заместник Тим Кук.

Коментар