САЩ затвориха сайта MegaUpload

Популярният ресурс за обмен на файлове MegaUpload бе затворен, а неговите шефове арестувани

Американската прокуратура издейства затваряне на MegaUpload – един от най-големите ресурси за обмен на файлове, по обвинение за разпространение на пиратско съдържание.

Предполага се, че инициатор на затварянето е медийният холдинг Universal, който неотдавна обвини сайта в съдействие на пиратството, съобщи electronista.com.

Същевременно в Нова Зеландия бяха арестувани шефовете на MegaUpload. Те са обвинени в нарушаване на законодателството за авторски права и нанасяне на щети в размер на $500 млн. на притежателите на права – на толкова се оценяват пропуснатите приходи.

Представители на MegaUpload твърдят, че сайтът не способства разпространението на пиратско съдържание и винаги е премахвал подобно съдържание по искане на притежателите на авторски права.

В отговор хакерите от Anonymous предприеха мащабна DDoS атака срещу редица сайтове, свързани със закриването на MegaUpload. Сред тях са сайтове на ФБР и на големи компании от развлекателната индустрия като Universal Music, BMI и др.

В атаката участват над 5600 хакери, като според Anonymous това е най-голямата акция в историята на групата. Част от атакуваните сайтове са били извадени от строя за дълго време.

Коментари по темата: „САЩ затвориха сайта MegaUpload”

добавете коментар...

  1. Федерални Бабаити и Разбойници

    Не са по-различни от нашите ГДБOП – от време на време вършат нещо полезно да притъпят критиките на обществото, но основната им дейност се състои в тормоз на обикновени хора и прилагане на закони, скъпо и прескъпо платени от ненаситни монополисти.

  2. Rado

    Tova e samo na4aloto … na 18-ti sa6to ima6e protesti ot wikipedia, php.net i o6te mn saitove, koito bqha blokira dostapa si ot america v sta4ka na tova, 4e tam se priemat v momenta mn glupavi zakoni za spiraneto na free web, ako ne se laja.

    Malko pove4e info na http://americancensorship.org/

Коментар