Foxconn се извини за „животните”

Тери Гоу нареди на подчинените си да скалъпят извинение за сравнението на хората в заводите на Foxconn с животни

Ръководството на тайванския ИТ производител Foxconn се извини за изявление на своя мениджър Тери Гоу, който сравни работниците в компанията с животни.

Пресслужбата на Foxconn уточнява, че Тери Гоу не е имал предвид конкретна група – в случая работниците в компанията, а хората въобще. Думите на Гоу са извадени от контекста и неправилно интерпретирани, се твърди в официалното съобщение. Все пак шефът на Foxconn поднася своите искрени извинения на всички, които могат да се почустват обидени от думите му.

Всички хора са представители на животинския свят, от който могат да се почерпят знания за по-ефективно управление на бизнеса, пояснява Тери Гоу, цитиран от TechCrunch.com.

По-рано медиите разпространиха шокираща информация, че Тери Гоу е поканил директора на зоопарк да изнесе лекция пред борда на директорите на Foxconn за това как се управляват животни. Целта била това ноу-хау да се пренесе в управлението на самата компания.

Foxconn, един от най-големите контрактни производители на ИТ продукти, си спечели лоша слава с поредица самоубийства на негови работници. Твърди се, че средната заплата в компанията е 250 долара за 12-часов работен ден, който понякога се удължава до 16 часа.

Коментар