Globul дари линейка на Бърза помощ – Благоевград

София, 19 януари 2012 г. – На официална церемония днес GLOBUL дари на Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград петата от общо десет линейки в рамките на обявеното от компанията дарение по повод десетата й годишнина.

Събитието откри г-н Ясен Гуев, Директор „Корпоративна политика” на GLOBUL, а официални гости бяха кметът на град Благоевград г-н Атанас Камбитов и д-р Величка Антова, директор на Бърза помощ-Благоевград. По време на церемонията г-н Гуев връчи на г-н Камбитов ключовете от реанимобила, който ще се използва за нуждите от неотложна медицинска помощ на жителите на Благоевградска област.

„GLOBUL е една от водещите телекомуникационни компании в страната, но като бизнес организация ние никога не сме забравяли своята отговорност към обществото. Вярваме, че трябва да отделяме част от своите ресурси, за да подпомагаме неговото развитие. Осъзнаваме, че подобно единично дарение не би могло да разреши всички съществуващи проблеми в българското здравеопазване, но се надяваме, че тези линейки ще помогнат за спасяването на не един човешки живот.”, каза г-н Гуев в своята реч по време на събитието.

„Няма да скрия, че се чувствам много щастлив и се радвам, че във времена на тежка финансова криза, все още има социално отговорни компании. Искрено вярвам, че примера на GLOBUL няма да е прецедент и тяхната достойна постъпка – да подкрепят такова важно звено като „Бърза помощ” – ще получи подобаващ отзвук в бизнес средите и одобрение от обществото.”, заяви от своя страна г-н Камбитов.

Първите четири линейки от дарението на GLOBUL бяха предоставени на Центъра за спешна медицинска помощ – София през октомври 2011 г., а останалите пет линейки ще бъдат дарени на различни градове в страната до края на годината.

Реанимобилите в рамките на дарението са с марка Опел и са оборудвани според европейските изисквания за оказване на спешна медицинска помощ, а също така разполагат с пътна регистрация и застраховка. Общата стойност на дарението се равнява на над 800 000 лв., което го превръща в най-голямото единично дарение от фирма в страната след 1989 година.

по темата: „Globul дари линейка на Бърза помощ – Благоевград”

добавете коментар...

  1. уошщ

    Ами на Благоевград ще я дари – Югозападният район е най-облагодетелстван.
    Защо на дари нещо на Северозападнала България? Там има нужда от дарения.
    Но явно инициаторът си е от Благоевград – с парите на Глобул прави – с чужда пита – помен.

Коментар