Amazon ще печели солидно от Kindle Fire

 

Таблетът Kindle Fire се продава на цена под себестойността, но Amazon ще печели от е-книги, приложения и услуги за притежателите на устройството
 
Таблетът Kindle Fire, макар и да се продава на по-ниска цена от себестойността си, ще донесе солидни печалби на Amazon – един от водещите онлайн магазини в света.

Според експерти от RBC Capital, от всеки таблет Amazon ще спечели 136 долара за три години, колкото е и жизненият цикъл на устройството. През първата година притежателите на Kindle Fire ще осигурят по $33,5 на Amazon, а за две години сумата ще нарасне до $85 от покупки на е-книги.

Статистиката показва, че в първите два месеца след покупката на Kindle Fire около 80% от потребителите си купуват е-книги.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Amazon продава милион Kindle всяка седмица
Kindle Fire отнел близо 2 млн. от iPad
Amazon извади своя коз при таблетите – Kindle Fire

В допълнение, Amazon ще печели и от продажба на приложения за Kindle Fire. Друг източник на приходи са платени услуги като видео по заявка и аксесоари за таблета.

Продажбите на Kindle Fire започнаха през есента на 2011 г. на цена под 200 долара, за която се твърди, че е по-ниска от себестойността на устройството.

Коментар