Напрежението между Apple и Samsung расте

Първият смартфон с Android 4.0 – Galaxy Nexus – бе въвлечен в патентната война между Apple и Samsung

Няколко събития от последните дни свидетелстват за ескалация на конфликта между Apple и Samsung, които се обвиняват в патентни нарушения.

Миналата седмица немски съд отхвърли една от претенциите на Samsung към Apple, в частност твърдението на корейската компания, че Купертино нарушава нейни патенти, свързани със стандарта 3G/UMTS.

Друга новина от Германия е, че Apple разширява списъка с продукти на Samsung, към които има претенции за нарушени права и по-конкретно за неправомерно ползване на технология за жестове, използвана в Galaxy Nexus.

Сайтът All Things Digital коментира, че включването на Galaxy Nexus в споровете свидетелства за ескалиране на конфликта между двете компании. Galaxy Nexus се явява референтен модел за смартфоните с Google Android 4.0 и в момента е единственото устройство с новата мобилна ОС.

Първите три седмици на 2012 година показват, че обвиненията на Apple срещу Android се разрастват, посочва патентният анализатор Флориан Мюлер.

Коментари по темата: „Напрежението между Apple и Samsung расте”

добавете коментар...

  1. mhm

    Да го духат скапаняците от епъл! Най-алчната компания, дано хората се осъзнаят какви помияри са и да спрат да им купуват прехвалените продукти и да фалират!

  2. nikito_blend

    Да и според мен епъл не струват. Просто хората които не разбират се водят от рекламите и от това кой какво казал. И си мислят че ползват най доброто а това далеч не е така. Прехвалена работа. Apple Sucks.

Коментар