Раджан Найк стана главен стратег на AMD

AMD‭ ‬назначи‭ ‬Раджан Найк за старши вицепрезидент и главен стратег. 40-годишният мениджър идва от McKinsey & Company и ще се отчита пряко на главния изпълнителен директор на компанията Рори Рийд.


Раджан Найк ще пренесе в AMD богатия си опит от работата в компании като Lucent, Intel и McKinsey & Company

Найк ще отговаря за краткосрочното и дългосрочното стратегическо развитие на AMD, включително пазарни възможности, стратегически партньорства и инвестиционни стратегии.

Той ще помогне за стратегическото и оперативно привеждане в порядък на целия ни бизнес, като използва възможностите за растеж в енергопестящите и облачните изчислителни среди, и на развиващите се пазари”, коментира Рийд.  

Найк е работил 11 години в McKinsey & Company, където е консултирал различни компании от технологичния и далекосъобщителния бранш. Преди да започне в McKinsey, той е бил старши инженер в Intel, а по-рано – член на техническия екип на Lucent Technologies.

Наскоро AMD назначи д-р Лиса Су за старши вицепрезидент и управител на глобалните бизнес поделения, както и Марк Пейпърмастър като старши вицепрезидент и главен технологичен директор.

Коментар