Стартира blinfo.bg за хора със зрителни увреждания

Група млади ентусиасти създадоха сайта blinfo.bg, насочен към хора със зрителни увреждания. Новият уеб ресурс обхваща широк кръг от въпроси и цели да запълни недостига на информация за нуждите на слепите в България.

Сайтът съдържа информация за софтуера, използван от незрящите и слабо виждащи потребители за работа с компютри, както и за много други неща, за чието съществуване много хора дори и не подозират.Оказва се, че съществуващите специализирани медии и институции не задоволяват напълно по-специфични потребности на хората със зрителни увреждания, коментира Калоян Деспотов, един от създателите на blinfo.bg, наред с Панчо Карамански, Елена Караманска, Ралица Станева, Стефан Цвятков и др.

Цел на blinfo.bg е също така да информира гражданите без зрителни проблеми как да помогнат, когато на улицата срещнат незрящ, как да се отнесат към незрящ, който посещава поверената им институция или заведение, и за това как въобще слепите се справят с ежедневието и бита.

Предвижда се скоро съдържанието на сайта да бъде обогатено с подкасти и видео уроци, които дават възможност теорията да се приложи на практика и в известна степен ще са полезни и за хората без зрителни увреждания.

Коментари по темата: „Стартира blinfo.bg за хора със зрителни увреждания”

добавете коментар...

  1. Bezimenen

    Евалата. Време беше някой да направи нещо !

Коментар