Браузърна измама в Windows Phone Marketplace

Хитрост на ръба на измамата при продажба на уеб браузър за смартфони бе засечена в онлайн каталога Windows Phone Marketplace.

Търговец с име Manikandan S е поместил в каталога приложение Chrome за WP смартфони, описвайки го като аналог на едноименния браузър на Google за компютри и съответните му достойнства – висока скорост на сърфиране и удобство.

Потребителите, свалили приложението, обаче с изненада откриват, че то стъпва на основата на Microsoft, а не на Google. За рендеринг на уеб страници програмата използва браузърния енджин Trident, на който разчита и Internet Explorer.

Браузърът "Chrome" за WP смартфони всъщност ползва енджин от IE

Някои потребители пък са доволни, не толкова от самото приложение, а от шегата на разработчика. Цената на „Chrome” браузъра за смартфони е 2 долара.

Междувременно, броят на приложенията в Windows Phone Marketplace превиши 60 хиляди. Само за 25 дни в каталога са добавени 10 хиляди нови програми.

За сравнение, в Android Market има около 400 хиляди приложения, а епълският App Store може да се похвали с половин милион програми.

Коментар