$104 хил. средна заплата в Силициевата долина

ИТ специалистите в Силициевата долина получават средно по 104 хиляди долара годишна заплата, сочи статистиката за 2011. Бонусите спрямо предходната година са нараснали с 13% и достигат 12,5 хиляди долара, или над средния показател за САЩ като цяло, съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

Един час работа е поскъпнал с 11% на годишна база и вече струва на работодателите 74 долара, при среден показател за САЩ – 63 долара.

Растат не само заплатите, но и броят на работниците. Нови компании отварят офиси в Силициевата долина, откривайки работни места.

Тласък на този процес дават компании като LinkedIn, Zynga, Twitter, Facebook и други. Техният пример е провокирал появата на стартъпи, които отварят нови работни места.

Коментари по темата: „$104 хил. средна заплата в Силициевата долина”

добавете коментар...

  1. кКккккКк

    Изтрепвате се за по малко от 2000 лв. щото сте идиоти!!!
    Ако имаше по лако въздухари дето не си ценят труда немаше да са такива смешни възнагражденията!!!
    Пък и за кадърните в БГ далеч не са такива смешни заплатите !!!

  2. Гого

    Наемат Българи и Българите са едни от най-добрите там. Цъкнете по linked.in или пък просто си пуснете photoshop и ще видите името на Тодор Георгиев в заглавните надписи. Стига с мрънкането момчета. Бачкайте здраво и просто не се съгласявайте да работите за без пари това е…

  3. ГелеРод

    Е що не наемат българи – ние се изтрепваме и си вадиме очите за по-малко от 2000 лв ….

  4. МАНЯК НА СИЛИКОНА

    Бойко ще им даде инструкции и насоки за бъдещата им реализация, Цецко ще ги пази от Трактора, а родни димитровградски руси красавици ще се конкурират по количеството силикон. Калифорния може да е силициева долина, а България е долина на силикона.

  5. alko

    viknete gi v bulgariq tuk e raq

Коментар