Барак Обама търси новия Стив Джобс

Корпорации като Apple са изключително важни за икономиката на САЩ, заяви президентът Барак Обама в обръщението си към Конгреса. Отчитайки този факт, правителството е готово да поддържа таланта и изобретателността на всеки жител на страната.

Барак Обама даде за пример Стив Джобс и компании като Apple, от които зависи просперитета на американската икономика

Обама обърна специално внимание на покойния Стив Джобс, чиято съпруга присъстваше на срещата. “Длъжни сме да поддържаме всички, които рискуват, и всеки, който се стреми да стане следващият Стив Джобс”, заяви президентът.
Някои анализатори определят като изненада изказването на Обама за Стив Джобс, припомняйки факта, че бившият шеф на Apple отказа да пренесе производството на компанията от Азия в САЩ, за да създаде нови работни места за американците.

Като цяло, в речта си Барак Обама обвърза възстановяването на американската икономика с развитието на високите технологии. По думите на президента, в САЩ има огромен брой безработни учени и инженери, на които трябва да се осигурят работни места.

Обама поиска от представителите на бизнеса да върнат работната сила в страната. “Тогава Америка ще направи всичко, което зависи от нея, за да ви помогне да постигнете успех”, каза държавният глава.

Коментар