Motorola атакува Apple, иска забрана на iPhone 4S

Започва поредна съдебна битка между водещи компании в мобилната индустрия. И отново в играта е замесена Apple.


Motorola и Apple ще кръстосат шпаги в съда. Залогът е iPhone 4S
 

Американският производител Motorola Mobility, който е в процес на поглъщане от Google, подаде съдебен иск срещу Applе с обвинение за нарушаване на нейни патенти.

Motorola атакува своя конкурент с правата си върху 6 патента, свързани с безжични технологии, обмен на съобщения, филтриране на данни и софтуер, които се използват в продукти на Apple.

В съдебния иск Motorola настоява за забрана на продажбите на iPhone 4S, както и на услугата iCloud на територията на САЩ. От Apple все още не са коментирали патентните претенции на Motorola.

iPhone 4S е основен продукт в портфолиото на Apple, благодарение на който компанията от Купертино държи водеща позиция на пазара за смартфони.

По-рано тази седмица Apple обяви рекордни финансови резултати за периода октомври-декември. Продажбите на iPhone устройства възлизат на 37 милиона броя за тримесечието, което е ръст от 128% на годишна база.

по темата: „Motorola атакува Apple, иска забрана на iPhone 4S”

добавете коментар...

  1. дедо Видо

    Независимият IP /забраната за филтриране/ ще принуди търсачите на обезщетения да си ги претендират от всеки техен самостоятелен промотор – по сегашно наименование – ПИРАТ. Ще могат да бъдат обезщетявани, ако са доказали вреди. И то, ОТ момента на ПРЕДЯВЯВАНЕТО на ОФИЦИАЛНАТА и ЗАКОННА претенция! А ако им се иска и назад – за по-преди, ЩЕ ТРЯБВА ДА СА КИХНАЛИ предварително за ПАТЕНТЧЕ.
    Без никакви Прокуратури и НК и престъпления Та нали и двамата имат изгода! Единият рекламира БЕЗПЛАТНО и печели от собствения риск. А другият не влага риск и НЕ ДАВА ПАРИ, а печели от рекламата! Това е СПРАВЕДЛИВИЯТ БАЛАНС! Баси тъпанарите – не политиците /те го знаят/ – а МОТОРОЛА, ЕПЪЛ,… !!! Хахахаха 😉

Коментар