ФБР ще следи постоянно социалните мрежи

ФБР планира да извършва постоянен мониторинг на социалните мрежи, вкл. Facebook, Twitter и др. Целта е разкриване и предупреждаване за възможни вълнения, организирани във виртуалното пространство.

Бюрото търси съдействие от компании, които могат да му помогнат да организира и разработи подходящи софтуерни инструменти за наблюдение, предаде New Scientist. Очаква се изпълнителят на проекта да бъде избран на 10 февруари. Засега от ФБР отказват да разкрият по-подробна информация за това какви данни ще бъдат събирани и как ще се използват.

В публикувания документ се посочва, че ФБР ще събира и анализира само информация, свободно достъпна на страниците на социалната мрежа. Агентите на бюрото ще получават оперативни данни и ще реагират незабавно при поява на доказателства, че се подготвят потенциално опасни събития.

От разработчика на софтуера ще се изисква да осигури възможност за определяне на местоположението на опасните автори и да анализира тяхната активност.

Коментари по темата: „ФБР ще следи постоянно социалните мрежи”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Чакай малко. След като такива вълнения (от следения вид) сринаха цели държави в Африка, то ФБР се опасява да не се случи и същото със САЩ? Дотам ли я докараха вече? Може би се страхуват от ново и по-мащабно окупирай уолтстрит.

  2. Валери

    Че то и сега си има такива програми, ама първенци са Гугъл и Фейсбук. ФБР да се обърне към тях.

Коментар