Заработи първата мрежа Super Wi-Fi

В американския град Уилмингтън, Северна Каролина, беше пусната първата в света комерсиална мрежа Super Wi-Fi (стандарт IEEE 802.22). Засега услугите са достъпни само в градския парк, за всички желаещи.


Super Wi-Fi мрежите предлагат достъп със скорост до 22 MB/s и имат радиус до 100 км
 

В допълнение, към Super Wi-Fi са включени четири видеокамери, използвани от охраната на парка, съобщи Digital Trends.

Данните се предават на свободните телевизионни честоти. Благодарение на по-ниските от обикновения Wi-Fi честоти, радиосигналите на Super Wi-Fi преминават лесно през дървета, сгради и други препятствия, т.е. не се изискват зони с пряка видимост.

Теоретично, радиусът на действие на мрежите от ново поколение може да достигне 100 км от най-близкия предавател, а скоростта на предаване на данни – 22 MB/s.

по темата: „Заработи първата мрежа Super Wi-Fi”

добавете коментар...

  1. GlobalAdmin

    Всички смартфони имат такава функция, а могат да се намерят и такива самостоятелни телефони без да са смартфони. Но някой беше изследвал проблема и беше решил, че капацитетът няма да е достатъчен, поради което трябвало да останат джиесемите, но колко е вярно – не знам.
    Иначе нищо не пречи на тези антени да се намали мощността и да са с обхват като на GSM антените, за да не облъчват. И ако се намери начин да се наситят градовете с такива, ще има и безплатни телефони.

  2. User

    Преди време мисля че имаше някакви телефони базирани на Wi-Fi, но изчезнаха от пазара.
    Тази технология е добре да се тества и от екологично естество – все пак 100 км си е множко.
    Скоростта е достатъчна дори и за гледане на телевизия

  3. GlobalAdmin

    Важно е колко хора могат да се включат едновременно и дали това може да се използва за безплатни мобилни телефони вместо досегашните.

Коментар