Бразилия свали данъците за производител на iPad

Правителството на Бразилия осигури лек данъчен режим за Foxconn – най-големия ОЕМ партньор на Apple, който ще произвежда iPad-и в страната.

Заводът на тайванската компания в град Жундиаи, щата Сао Паоло, вече е построен, но стартът на производството се отлагаше два пъти, поради проточилите се преговори с правителството за данъчни облекчения.

По-рано тази седмица правителството издаде постановление, което дава право на Foxconn да плаща по-малко данъци и дори напълно да бъде освободена от тях при производството на таблети, съобщи местният вестник Official Gazette.

Съгласно документа, компании, които инвестират в изследвания и разработка на безклавиатурни сензорни таблети с тегло до 750 грама, могат да разчитат на облекчения при плащане на акциз, социални и федерални данъци.

Правителственото решение развързва ръцете на Foxconn за производство на iPad в Бразилия. Очаква се в най-скоро време компанията да започне серийно производство на таблети с марката Apple.

Foxconn има сериозни проблеми в Китай. В последните години зачестиха самоубийствата на нейни работници. Инцидентите удариха сериозно върху имиджа на компанията, която освен това беше принудена да повиши заплатите до 250 долара месечно, оскъпявайки производството.

Коментар