Марк Зукърбърг си намали заплатата на $1

Лидерът на Facebook Марк Зукърбърг си намали заплатата от 500 хиляди на 1 долар, считано от началото на 2013 година. Зукърбърг обаче няма да остане беден, тъй като притежава 28% от акциите на най-голямата социална мрежа в света, която се надява да бъде оценена на 100 милиарда долара на предстоящото си IPO.

Марк Зукърбърг ще получава 1 долар заплата от началото на 2013 г.

В сряда, 1 февруари Facebook подаде заявка за първично публично предлагане на акции (IPO). От документите става ясно, че социалната мрежа е постигнала чиста печалба в размер на $1 млрд. през 2011 г., което е 65% ръст спрямо предходната година, съобщи TechCrunch.com.

Приходите на компанията възлизат на $3,7 млрд., като 85% от тях са получени от реклама.

В момента Facebook има около 845 милиона потребители, над половината от които влизат в мрежата от мобилните си устройства. Целта на Facebook е да обхване всички 2 млрд. потребители на интернет.

Коментари по темата: „Марк Зукърбърг си намали заплатата на $1”

добавете коментар...

  1. АНОНИМНО

    Ами как-както е със телефоните – при население от малко над 7 милиона в България има по над един телефон на човек , и сумарния брой абонати на моб.оператори е по-голям от населението на страната ни , а в същия момент в повечето затънтени селца много баби и дядовци изобщо нямат нито телефон , нито обхват за него…
    Така се прави статистика…

  2. анонимно

    А как FB ще обхване всички интернет потребители, след като над 50% от хората (които аз познавам) твърдо заявяват, че не искат да се регистрират в FB.

Коментар