Задават се сериозни промени в Sony

Казуо Хираи има виждане за една нова Sony, фокусирана върху интегрираните решения

Новият шеф на Sony Казуо Хираи, който ще поеме управлението от 1 април, възнамерява да промени много сериозно облика на компанията.

Според Уол Стрийт Джърнъл, бъдещият президент и CEO планира да въведе тясно взаимодействие между всички подразделения на Sony, така че те да работят като едно цяло и да предлагат завършени, качествени решения на потребителите.

Sony ще стане не просто доставчик на електронни устройства, а компания за интегрирани решения. Казуо Хираи ще постави акцент върху софтуера и услугите, а електронните устройства ще бъдат само платформата за тях.

Анализаторите побързаха да направят паралел между плановете на Sony и начина, по който работи Apple. Успехът на Купертино се дължи именно на завършените решения, които дават на потребителя всичко необходимо с извършване на една покупка.

Счита се, че 51-годишният Казуо Хираи e идеалният мениджър за подобна трансформация на Sony. Той започна своята кариера в областта на съдържанието и в продължение на много години ръководеше геймърския бизнес на Sony, вкл. конзолите за игри.

Коментар