Саша Безуханова с глобална позиция в HP

Саша Безуханова ще ръководи стратегическото направление на Хюлет-Пакард за работа с публичния сектор в развиващите се пазари, съобщиха от най-големия производител на компютри в света. Дейността й ще обхваща формулиране и внедряване на стратегии и нови бизнес модели за дейността на HP в сектора на публичната администрация в 63 страни в света, вкл. България. Безуханова ще отговаря и за връзките на компанията с Европейския съюз.


Саша Безуханова ще ръководи бизнеса на HP в публичния сектор в 63 страни по света, както и връзките на компанията с Европейския съюз
 

Живеем в динамичен и предефиниращ се свят. Глобализацията, достъпът до информация отвъд границите на организации и държави, безпрецедентната световна икономическа и финансова криза налагат въвеждане на нови управленски и бизнес модели, базирани на отвореност, колаборация и интелект. България играе важна роля в глобалната структура на НР. Убедена съм, че тя ще расте в бъдеще заради таланта на хората ни тук. Аз лично ще продължавам да работя за това и в новата си роля”, каза Саша Безуханова.

През последните три години Безуханова ръководеше направление Публична администрация на НР за Централна и Източна Европа и съвместно с екипа си разработи и реализира стратегия за единен подход при работата на компанията в сектора, довела до значими бизнес резултати.

Като ръководител на стратегическото направление на НР за развиващите се пазари, Саша Безуханова ще бъде най-високопоставената българка в ръководството на световната технологична компания.

Развиващите се пазари в света вече осигуряват над 40% от световния брутен вътрешен продукт (БВП) и 37% от глобалните преки чуждестранни инвестиции (ПЧИ). Световната банка прогнозира ръст от 5,4% в развиващите се държави през 2012 г. За сравнение, очакванията за ръст в развитите страни са песимистични – от 1,4%.

по темата: „Саша Безуханова с глобална позиция в HP”

добавете коментар...

  1. Стефан

    Най-известната българка в компютърния бранш

  2. Бат Илия

    Тя да не минала на някакъв 3D Фотошоп, че изглежда доста намазана.

  3. Димо

    Браво!

  4. Th Thinkingmind

    Eгати якия мениджър е Саша Безуханова – от световно ниво. Шапка й свалям, освен товае жена. От години само нагоре върви, а не като другите – тук малко хед, там малко хед, менкат си компаниите като зарчета. Едни и същи хора се въртят – и какво печелим ние от това един господ знае.

  5. Кариерата

    Догодина CEO 🙂

  6. MNSP

    Браво на Саша! Расте в ХП, може да стигне още по-нависоко, това е гордост за България!

  7. ЦЕцо!!!

    На коя връзка е жена? Бог да го прости Hp щом ще го управлява булгаристанец!!!

Коментар