Нов образователен проект улеснява комуникацията между учители и ученици

Нов образователен проект, който цели да улесни комуникацията между ученици и учители стартираха М-Тел, Център за Образователни инициативи и Samsung.

В основата на инициативата е интерактивната учебна платформа u4ili6teto.bg, чрез която ще бъде направена проверка доколко българските училища са готови да модернизират начина си на обучение. 

Проектът е тестови и ще се проведе в рамките на един учебен срок. В тестовата част на инициативата ще се включат учители от 4 училища в страната. М-Тел и Samsung ще снабдят с таблети и мобилен интернет учителите от тези учебни заведения. Благодарение на тези устройства, преподавателите ще имат бърз достъп до интерактивната учебна система, а  учениците ще могат да я изпробват свободно.

С образователната платформа u4ili6teto.bg, която учители и ученици ще тестват, всеки преподавател ще може лесно да управлява учебния процес, като системата позволява качване и споделяне на учебна информация без значение от времето и мястото. По този начин при отсъствие на учителя, учениците не пропускат учебно съдържание. Платформата предлага лек и интуитивен интерфейс, което я прави привлекателна за всички възрастови групи.

Целта на компанията е да провери дали новият метод на работа ще бъде от полза за учебните заведения и ако резултатите са положителни да продължи да разширява мрежата от училища и университети, в които платформата да се използва.

Проектът e част от политиката на М-Тел, насочена към развитие на българското образование. Компанията развива редица проекти в тази област, част от които е и електронен училищен дневник.

по темата: „Нов образователен проект улеснява комуникацията между учители и ученици”

добавете коментар...

  1. Милен

    подобно нововъведение е необходимост за всяко училище, това действително ще подобри качеството на комуникацията.

  2. Гергана

    дано проектът приключи успешно и докаже полезните си възможности, защото образованието има нужда от подобна модернизация.

  3. Галин

    подобна платформа е необходимост за училищата, хубаво ще бъде да се приложи и разпространи като нов метод на обучение и комуникация.

  4. Криси

    крайно време е образователния процес в България да започне да черпи от предимствата на технологиите, би станал по-лесен и достъпен.

  5. Фори

    Наистина трябва един ден всички училища да са оборудвани и това ще стане факт някой ден.

  6. Траков

    Някой ден това трябва да стане във всички училища. Пожелавам го от сърце.

  7. Цоко

    Браво за идеята. Продължавайте в същия дух. Има нужда от модерни джаджи в училищата.

  8. Статик Екс

    Дано този проект пожъне успех, защото децата трябва да се научат да мислят, а новите технологии биха им били полезни.

Коментар