Стив Джобс лазел по нервите на ФБР

Стив Джобс се отнасял пренебрежително към поканите за среща от агенти на ФБР

ФБР е проверявало Стив Джобс през 1991 година, когато съоснователят на Apple се спрягаше за съветник на президента Джордж Буш.

Според доклад на Федералното бюро за разследване, публикуван днес, миналото на Джобс поставя въпросителни, предвид факта, че той е употребявал наркотици и първоначално е отказал да издържа извънбрачното си дете.

В досието се посочва, че Джобс не е бил комунист и не е свързан с групи, които искат да свалят правителството, става ясно от публикация в CNET. Легендарният ИТ предприемач е бил гласен за член на Националния консултативен комитет по международна търговия към президента на САЩ.

Докладът припомня случай от 1985 г., когато неизвестен мъж прави опит да изнуди Стив Джобс и Apple с бомбена заплаха срещу компанията, но до инцидент така и не се стига. Посочва се също, че Джобс е бил отчужден от майката на дъщеря му Лиза за известно време, след което момичето израства близо до него.

Любопитна подробност от доклада е, че агентите на ФБР не са могли да си уредят в продължение на три седмици среща за един час със Стив Джобс. Изглежда съоснователят на Apple не е бил впечатлен достатъчно, за да промени графика си заради агенти на ФБР или президенти.

Разследването е проведено в периода, когато Джобс работи в NeXT, преди завръщането си в Apple през 1996 година. По-късно той започва да проектира емблематичните продукти iPod, iPhone и iPad.

Стив Джобс почина през октомври миналата година след дълга борба с рак на панкреаса. В момента Apple се ръководи от Тим Кук, който заместваше Джобс и по време на дългите му отсъствия от работа по болест.

Коментари по темата: „Стив Джобс лазел по нервите на ФБР”

добавете коментар...

  1. immaterial

    Фактите сочат тъкмо обратното, хе-хе 😉

  2. Barny

    За умрял – или добро или нищо!

  3. ЦЕцо!!!

    Най доброто му творение е iDead!!! Сори, ама с пазарна политика и дизайн боклуци не се продават!!!

Коментар