М-Тел обяви две нови WiMAX услуги за бизнеса

Услуги за виртуални частни мрежи и Интернет достъп през WiMAX обяви Мобилтел по време на 3GSM конгреса в Барселона.
Data VPN през WiMAX (Wi-VPN) дава възможност на клиентите да изградят корпоративна виртуална мрежа (VPN) при гарантирана сигурност на връзката. Тя е подходяща за малки и средни фирми, чиито офиси са отдалечени един от друг.
Клиентът заплаща еднократна инсталационна такса от 20 лева за всяка точка за свързване и месечна такса на база на потреблението и броя на свързаните офиси. В бъдеще Wi-VPN ще се предлага заедно с пакет за гласови услуги и достъп до Интернет.
Услугата Интернет през WiMAX (Wi-DSL) е първата реална алтернатива на ADSL и кабелния Интернет, посочиха от оператора. Тя предоставя еднаква скорост при получаване и изпращане на данни за няколко потребителя едновременно.
В момента предлаганата максимална скорост е 1024 kbps, без лимит на месечното потребление. Клиентът заплаща еднократна инсталационна такса от 24 лева и месечна такса в зависимост от потрeблението и продължителността на договора.
В средата на годината Мобилтел ще предложи на своите клиенти услугата Wi-office. Тя ще предлага едновременно гласови и Интернет услуги през WiMAX и ще предоставя фиксирана телефония с включени в месечната такса безплатни минути и неограничен Интернет достъп със скорост 1024 kbps. Wi-office дава възможност за добавяне на нови гласови и свързани с пренос на данни услуги.
WiMAX е безжична технология, която предоставя високоскоростен пренос на данни дори и на места със слабо развита инфраструктура. М-Тел оперира WiMAX мрежа в България от октомври 2006 г.

Коментар