HP предлага на любители фотографи уникална възможност да станат прочути

Гражданската журналистика вече е факт, а днес HP, съвместно с Елисейския музей в Лозана, окуражават любителите на цифровата фотография да станат граждански фотографи.
По време на специална изложба под мотото „Вече всички сме фотографи”, която се провежда от 8 февруари до 20 май 2007 г., технологията за цифрова фотография на пазарния лидер HP ще помогне на ентусиастите да използват своите заложби и представят творбите си на света.
За първи път уникалната изложба ще събере хиляди изображения, изпратени в електронен формат, след което ще ги изложи последователно. Така изложените изображения ще бъдат заснети с уеб-камера и изпратени обратно на участниците по електронната поща. По този начин изложбата ще се превърне в най-мащабната интерактивна фотографска изложба, организирана някога. Също така, хора от цял свят ще имат възможността да разгледат изложбата в интернет.
Адресът за качване на снимките, с които се участва в изложбата “Tous Photographes” е:
Специална онлайн промоция ще позволи на участниците да участват в лотария, организирана от HP, където те ще могат да спечелят продукти на компанията, както и да се възползват от намаленията в Snapfish.
Демократизиранена цифровата фотография
Технологията на HP ще направи изображенията от изложбата „истински”, превръщайки ги в красиви фотографии, достойни за професионален фотограф. Всяка седмица 150-200 фотографии ще бъдат събрани и отпечатани на широкоформатна HP хартия, използвайки инсталирания в музея принтер HP Designjet Z3100. Принтерът, създаден специално за професионални графични дизайнери и фотографи, ще възпроизведе красиви и дълготрайни снимки, достойни да бъдат изложени във всеки музей.
Всяка седмица фотографиите ще бъдат изложени в динамична изложба, а копия от тях ще бъдат запазени като част от колекцията на музея. От личната цифрова фотография до официални арт изложения, цифровата технология на HP демократизира фотографията завинаги.
Посетителите на музея ще имат възможността да запечатат завинаги тяхното посещение в музея, използвайки техниката на HP. Компанията ще предоставя цифрови фотоапарати, безжични фото-принтери и работни станции. Така гостите на музея ще могат да се снимат, след което да отпечатат снимките или да ги качат на сайта на HP Snapfish(1), предназначен за споделяне на снимки, и дори да ги представят на музея. По този начин взаимодействието с посетителите ще стане част от и запис на самата изложба.
Абсолютна свобода за фотографите
Емилио Гиларди, вицепрезидент и генерален директор на отдел Корпоративни клиенти, Imaging and Printing Group, за Европа, Близкия изток и Африка, сподели: „Разделителната линия между това какво представлява „официалното” изкуство и обикновената фотография вече не е така ясна благодарение на цифровите технологии. Така, както един онлайн блог може да представи дадена новина по-добре от един вестник, така и любителите на цифровата фотография често създават най-вълнуващите и уместни снимки.”
“Визията на HP относно цифровата фотография е да даде свобода на потребителите да правят каквото пожелаят с техните снимки, независимо дали ще ги печатат вкъщи или ще ги споделят с приятели по целия свят.”

Коментар