Apple ще преработва радикално MacBook Pro

Apple планира да преработи радикално линията лаптопи MacBok Pro през настоящата година. Професионалните мобилни компютри ще се доближат по много параметри до ултратънкия и лек MacBook Air, твърди AppleInsider.

Бъдещите MacBook Pro лаптопи ще станат много-тънки и леки, по подобие на MacBook Air

Промените ще засегнат най-силно корпуса на лаптопите. MacBook Pro ще стане значително по-тънък, в резултат на премахване на някои традиционни компоненти като оптично устройство и твърд диск, който ще бъде заменен с SSD. За това ще способства намаляването на цените на твърдотелните дискове.

В допълнение, използването на SSD ще позволи съществено удължаване на времето за автономна работа на лаптопите.

Най-напред Apple ще промени 15-инчовите модели. Първите обновени MacBook Pro ще се появят на пазара през април. Моделите ще използват технология Intel Thunderbolt (алтернатива на USB) и процесори Intel Ivy Bridge.

В последните години продажбите на Apple лаптопи нараснаха значително, в частност на моделите  MacBook Air. Очаква се популярността на епълските лаптопи да нарасне още повече с появата на обновените MacBook Pro.

Коментари по темата: „Apple ще преработва радикално MacBook Pro”

добавете коментар...

  1. MNSP

    Епъл са иноватори, не може да има съмнение в това. Фактът, че като направят нещо, всички започват да ги следват, е достатъчен

  2. immaterial

    @ ЦЕцо!!!: Би било хубаво, когато критикуваш на всеослушание един неоспорим гигант, както и утвърден ИНОВАТОР в сектора за потребителска електроника, поне да подкрепиш наивните си и крайно субективни разсъждения с някакви факти. За съжаление, ще ти е изключително трудно…

  3. ЦЕцо!!!

    Не напразно е казано: Боже прибери си вересиите)) И Оп прибра човека с наи доброто му творение- iDead!!! за да не заблуждава с посредствени функции и нищо новаторско!! А за Windows- Да живее LINUX!!!

  4. Zdravko

    Ако някой реши да ми подари iPhone или Маcbook – да пише тук!!! Ще му кажа кога имам : рожден ден, годишна от войниклъка, годишна от сватбата и.т.н – приятели поводът няма значение!!!

  5. p

    fukc: От коментара ти личи, че ти си комплексар.

    ЦЕцо: телефонът им е най-продавания смартфон в неговия клас в света. Цигания и посредственост? И ми хвалиш китайски ментета? За Самсунг въобще няма да коментираме, пластмасовите телефони спряха да са върха на сладоледа преди няколко години. Всеки с вкуса си, казало кучето и нататък го знаеш.

    Общо взето от коментарите и на двамата се вижда, че ви привличат евтинджаци с много функции/ядра/т.н. Уиндоус е номер едно, нали 😉 Пожелавам ви някой ден да можете спокойно да си позволите Apple, да си купите, използвате и тогава пак да коментирате.

  6. ЦЕцо!!!

    Отново вмирисиният плод започва с реклама!!! Телефоните ви са боклук с части от самсунг!!! Лаптопите и компютрите, тоже!! Хората вече правят 4(ЧЕТИРИ) ядрени телефони, е при вашият нещастен боклукфон едвам от скоро можеш да си смениш скриинсейвъра и тапета!!! Цигания и посредственост !!! Ама докато има балъци, ще има и кой да продава чалъми!!! За сравнение простият Привилег има 2 операциоони системи и вграден Тв тунер освен всичко което е в Боклукфона. На по ниско качество е дизайна и някой компоненти , ама поне е новаторски. Не е примерно 4S или следващият 4 с ФЕс)))

  7. ААА

    Защото определени марки са просто по-добри от други и предлагат продукти на изключителни ниво. Може би има причина да има само положителни отзиви към марката. Не само, че Apple предлагат много по-добри продукти от всички останали конкуренти на пазара, които само могат да копират, но и се справят по-добре в маркетинга. Това е, като да питаш защо Харвард е с по-добър имидж и по-известен от Браун.

  8. Winterplace

    Защо определени марки и хора вървят задължителжително с положителен имидж навсякъде, във всичко. Един път не прочетох някъде някой да казва, че Маc e кофти, че Apple suxs… ама случайно поне… да се обърка някой.

  9. fukc

    Лаптопи за комплексирани тъпаци:)))

Коментар