Webit бяга от София в Истанбул

Международното изложение Webit напуска България. От тази година Турция ще бъде новият дом на едно от големите събития в дигиталната индустрия.

Организаторите на Webit намекнаха за политически причини, мотивирали решението им. “Голяма роля в избора на нова локация изигра изключително проактивната комуникация и политика на турското правителство в лицето на агенцията за инвестиции и кабинета на министър председателя“, заяви основателят на събитието Пламен Русев.

Три поредни години международният форум се провеждаше в София, като през 2011 година събитието привлече над 5300 инвеститори, интернет професионалисти и топ световни експерти от 45 държави.

Webit Congress през 2012 г. ще се проведе в сърцето на Истанбул на изложбена и конферентна площ от над 8000 кв.м. и  с подкрепата на ИТ гиганти като Qualcomm, PayPal, eBay, Yandex, Ericsson, Google и десетки регионални компании.

Преместването на събитието в Турция означава пропуснати възможности за инвестиции в технологии и работни места в дигиталната индустрия на страната ни, коментираха организаторите, обещавайки все пак и Webit България за местния пазар.

Том Баумън, вицепрезидент на BBC Worldwide, нарече Webit “най-добрата реклама на България като инвестиционна дестинация“. Събитието поставяше страната на дигиталната карта на света и беше притегателна сила за топ представители на най-иновативните компании в света, за стотици представители на международни медии, блогъри и едни от най-големите и активни инвестиционни фондове да посетят София.

по темата: „Webit бяга от София в Истанбул”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Стоянче ако си представител на сериозна фирма, то нищо не ти пречи да отидеш в Истанбул или дори в Германия на съответно изложение, за да се запознаеш с партньорите си. Това е напълно редовна практика и не би спрял никой сериозен човек.
    Освен това нито една лоша дума не съм казал за webit, освен че правя извода, че е вредно да се провежда в България.

  2. Стоян

    Няма да престанете да виждате до върха на носа си. А въобще някога ходили ли сте на Webit или си хейтите по принцип. Аз се запознах с мои настоящи партньори от САЩ по време на предния webit. тази година направих огромен брой контакти. Аман от хора на които си мислят, че света нещо им дължи. Вместо да откривате ползи и да се възползвате от тях, само търсите под вола теле. Точно от Webit никой нищо не е откраднал… ама какво да обяснявам на анонимно хейтърче!

  3. анонимно

    Под пропуснати възможности за инвестиции трябва да се разбира, че са пропуснато поредното разпродаване на местни талантливи програмисти. Така наречения човешки ресурс. Освен това организаторите на събитието са същите – българи. Нека с парите, които спечелят (от Турция) да ги инвестират в (свои) български софтуерни фирми, а не да спомагат чрез подобно събитие за навлизането на американски софтуерни фирми в България. По-добре Webit България изобщо да го няма!!!

  4. :)

    Нормално, България е малък пазар с малко пари, а цените бяха красиви.

Коментар