Първи данни за бюджетните WP смартфони

В интернет се появиха подробности за новата версия на Windows Phone – Tango, както и за бюджетните смартфони под нейно управление.

Основното отличие на моделите с Tango е двойно по-малкият обем на оперативната памет, твърди сайтът WP7forum. На WP смартфоните с 256 MB няма да могат да се качват някои приложения, които изискват по-голям обем памет.

При опит да посети страница на такова приложение в Marketplace, потребителят ще вижда предупреждение за това, че програмата не се поддържа от устройството.
При бюджетните Tango ще бъдат орязани и други възможности, като например, управление на абонаменти за подкасти и автоматично зареждане на снимки в SkyDrive, а поддръжката на видео ще бъде сведена до не повече от 4 мегабита в секунда.
В допълнение, устройствата ще имат 3-мегапикселова камера, докато в момента прагът, дефиниран от Microsoft, беше 5 мегапиксела.
Windows Phone Tango няма да се отличава съществено от версията Mango. Новости са разширеният брой поддържани страни в Marketplace, пълноценната работа с контакти в SIM картата, усъвършенстваната настройка за предаване на данни в роуминг и възможността за добавяне в едно MMS съобщение на няколко файла, вкл. видео от галерията на камерата.
 

Коментар