Microsoft сменя логото на Windows

Слуховете за ново лого на операционната система Windows се оказаха верни. В блога си Microsoft потвърди по-ранни информации, разпространени в интернет, че логото на новата Windows 8 ще има минималистичен дизайн.


Логото на Windows 8 се отличава с минималистичен дизайн и напомня за Windows 1.0 (изображение: windowsteamblog.com)

Монохромно изображение ще замени разноцветната схема, позната досега. Целта е логото на Windows 8 да съответства на новия графичен интерфейс Metro. Прави впечатление също приликата с оригиналния дизайн на Windows 1.0.

В разработката е участвала рекламната агенция Pentagram, която е направила логото да прилича повече на прозорец и по-малко на флаг. В блога на Windows е публикувана историческа справка за всички лога на операционната система.

Бета версия на Windows 8 ще излезе на 29 февруари, като ще включва няколко адаптирани за Metro приложения. Финално издание на новата ОС се очаква през октомври.

по темата: „Microsoft сменя логото на Windows”

добавете коментар...

  1. Наблюдател

    Рекламната агенция с окултно-масонското име е нарисувала крив джам… Е, поне не се развява като предишния – вероятно в някоя от следващите версии ще застане стабилно, та и юзера да повярва, че бозата за много пари може да му свърши някаква работа 🙂

  2. Драгомир

    В разработката е участвала рекламната агенция Pentagram…

    Като си представя колко са взели от М$ за разработката на логото ми минава през акъла, че същото щях да им го направя без пари. 😉

  3. User

    Най-добре да сменят лицензионната си политика и да го сложат към GPL

  4. Anonymous

    Looks like shit…

Коментар