Среща в Берлин на сайтове за колективно пазаруване

Водещи сайтове за колективно пазаруване в Централна и Източна Европа се срещнаха на най-високо ниво в Берлин в края на миналата седмица.


изображение: kolektiva.bg
 

Шефовете на групата Rebate Networks, в която влизат сайтове от 9 държави, вкл. България, обсъждаха стратегии за сътрудничество, вкл. обмен на опит и знания.

Групата работи с около около 8500 търговски партньора и достига до около 3 милиона клиенти в региона.

"Прилагаме всички добри практики и международен опит, които имаме като част от мултинационална компания", каза изпълнителният директор на „Колектива” в България – Парис Чилдрес.

Сайтът осигурява достъп до оферти за места за хранене, спорт, пазаруване, приключения и отдих. Отстъпките варират от 50 до 90% за  най-добрите спа центрове, ресторанти и бутици, уточниха от Колeктива.

Бизнес моделът на компанията е основан на възможността от висока отстъпка за определен продукт,‭ ‬стока или услуга да се възползват потребители,‭ ‬които са го закупили заедно на предлаганата от предприемача цена.

Rebate Networks е най-голямата група на сайтове за дневни сделки,‭ ‬с концентрация в Азия,‭ ‬Европа и Южна Америка.‭ Към групата принадлежат  сайтове като китайският ‬lashou.com и американският LivingSocial.

Коментар