Apple ще съди Proview за клевета

 
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:  
Китай започна да конфискува iPad-и  
Китайски съд глоби солидно Apple  
Глоба от $1,5 млрд. застрашава Apple  
Искат $800 млн. от Apple за марката iPad
Apple възнамерява да съди за клевета китайската фирма Proview, която спечели дело за правата върху марката iPad. Недопустимо е да се изнася публично информация, която се разминава с фактите, особено ако тази информация може да навреди на бизнес репутацията, се казва в писмо на Купертино до Proview, за което съобщава PC Advisor.

Съдебните битки между Apple и Proview Technology се водят още от 2001 г. Китайската компания регистрира iPad през 2000 г., но през 2009-та Apple купи правата за използването й в редица страни, вкл. и Китай, от тайванското подразделение на Proview, която обаче оспори сделката, а съдът се произнесе в нейна полза.

Наскоро шефът на Proview – Янг Ронгшан заяви на пресконференция, че Apple никога не е купувала правата върху iPad, което провокира и заплахата за съд от Купертино. Американската компания има доказателства, че преговори са водени и дори посочва сумата на сделката – тя е $55 хиляди.

Китайският съд поддържа позицията на Proview в спора с Apple. Твърди се, че Proview е склонна на компенсация от 400 милиона долара, за да се откаже от всякакви претенции към марката iPad.
 

Коментар