Huawei пресели 45 хиляди инженери в облака

Китайският гигант Huawei предприе мащабна реорганизация на бизнеса си. 45 хиляди инженери на компанията по целия свят вече ползват виртуални РС в рамките на програма за преход към облачна инфраструктура.

За да се възползва от предимства на облака като гъвкавост и мащабируемост, Huawei започна да използва виртуални работни места в своя научно-изследователски център в Шанхай от 2009 г. Тънките клиенти дават на инженерите на компанията достъп до своите виртуални работни места от всяка точка в мрежата на Huawei с цел по-ефективна работа.

Благодарение на виртуализацията в облачна среда, вече не е необходимо данните да се съхраняват на всеки РС. Решена е и задачата за защита на данните чрез съсредоточаване на контрола в ресурсите на облачния център за данни.

Освен това се повишава ефективността на техническото обслужване, тъй като служителите на ИТ отдела на компанията могат да управляват над 1000 виртуални РС, в сравнение със 100 при традиционните решения.

Твърди се, че компанията ще икономиса до 30% от инвестициите в мрежова архитектура, ще намали със 73% потреблението на електроенергия и ще увеличи с 5 до 60% степента на използване на сървърните процесори. Времето за пускане на нови софтуерни модули пък се съкращава от три месеца до една седмица.

Все повече компании започват да възприемат облачната инфраструктура в своята дейност. Решението на Huawei вече е подобрило ефективността на компанията в над 30 страни и обслужва повече от 1000 хиляди абонати в различни отрасли.

Коментар