AcerCloud свързва персоналните устройства

Acer подготвя облачна услуга, наречена AcerCloud, която свързва по защитен начин всички персонални интелигентни устройства – от всяка точка и по всяко време. Чрез технологията Always Connect потребителите могат да извличат своите мултимедийни и файлове с данни по всяко време, дори когато техният основен компютър е в режим на хибернация, съобщи разработчикът.

Облачната услуга съхранява и прехвърля информацията с надеждно кодиране и удостоверяване. Acer възнамерява да включи AcerCloud без допълнително оскъпяване към всичките си нови потребителски компютри.

С все по-растящия брой интелигентни цифрови устройства, потребителите искат да споделят и получаватт обратно своите мултимедийни и файлове с данни по опростен и интелигентен начин. AcerCloud улеснява правенето на снимки със смартфон в движение и преглеждането им на основния компютър у дома или в офиса. Услугата позволява също така потребителите да си купят филм от своя настолен моноблок (компютър всичко в едно), а след това да го гледат на таблет или смартфон във влака или самолета.

Дори когато основният компютър е в режим на заспиване (в готовност/хибернация), технологията Always Connect може да го събуди по Wi-Fi и мултимедийните файлове да бъдат извлечени на мобилното устройство. AcerCloud ползва интелигентно локалните ресурси за съхранение наред с облачните, така че данните да са винаги на разположение.

Чрез функцията PicStream потребителите могат да правят ваканционни снимки на смартфона, да създават техни резервни копия на основния компютър и да ги споделят с други интелигентни устройства. Посредством clear.fi за облака потребителите излъчват емисии със свои снимки към компютри и други устройства; снимките се резервират постоянно в персоналните им компютри и са временно достъпни в течение на 30 дни за техния персонален облак и за другите устройства.

Професионалните потребители могат да ползват AcerCloud Docs, за да актуализират счетоводни документи, да ги запишат в компютъра си, откъдето те ще попаднат в персоналния облак и ще се излъчват към другите устройства. След което потребителите могат да влязат на среща с ноутбук или таблет и да получат незабавен достъп до всички актуализирани файлове. Файловете са временно достъпни в течение на 30 дни за персоналния облак и за другите устройства, но потребителите могат изберат кои файлове да бъдат изтеглени на други устройства за дългосрочно съхранение.

С уникалното приложение Acer clear.fi Media потребителите получават постоянен достъп до всичките свои мултимедийни файлове. Те могат да използват приложението, за да се свържат към персоналния облак и да излъчват съдържание на живо или да го изтеглят и ползват по-удобно, когато са в движение.

AcerCloud ще се предлага в пакет към всички потребителски компютри на Acer от второто тримесечие на 2012 г. Услугата ще поддържа всички устройства с Android, като се планира и бъдеща поддръжка за устройства с Windows. AcerCloud ще се предлага в Северна Америка, Европа, Азия и Китай.

Коментар