Бум в търсенето на гъвкави работни пространства

Гъвкавата организация на работа бързо се превръща в обичаен бизнес. Повече от един милиард души в глобален мащаб работят в движениe, а разнообразието от алтернативни начини на работа във всички сфери на бизнеса продължава да нараства, съобщиха от компанията Регус.

“Гъвкавите условия на работа са ситуация, в която всеки в бизнеса печели”, казва Марк Диксън, главен изпълнителен директор на Регус – водещ доставчик на гъвкаво работно пространство с 1200 бизнес центъра в света.

Регус планира да добави стотици нови бизнес центрове към своята мрежа до декември 2012 г., с които да задоволи търсенето на гъвкави решения за работа, които позволяват да се работи навсякъде и по всяко време.

В България броят на запитванията е нараснал с 95% за 12 месеца, съобщиха представителите на компанията у нас.

„Установяването на присъствие в друг град е също толкова лесно както да си поръчаш кафе”, казва Джъстин Хамилтън, президент на компанията IDS, която е най-новият, милионен клиент на Регус.

Хамилтон ще може да изследва нови пазари в страната и в чужбина във всеки център на Регус чрез решение за виртуален офис.

IDS е типичен представител на много малки предприятия, които ползват услуги за гъвкаво работно пространство, за да си осигурят ценово-ефективно начало и разширяване на дейността, когато са готови за това.

По-добрият баланс между работата и личния живот ясно показва защо феноменът “гъвкава организация на работата” става все по-популярен, добавя Диксън.

Коментар