Ubuntu превръща Android смартфон в компютър

Canonical ще покаже на Световния мобилен конгрес в Барселона как операционната система Ubuntu превръща Android смартфон в пълноценен компютър, става ясно от прес съобщение на сайта на разработчика.

На мобилното устройство се зарежда пълнофункционална версия на Ubuntu, а с помощта на специална док станция смартфонът се свързва към монитор по HDMI и по безжичен път към клавиатура.

Според шефа на Canonical Марк Шатълуорт, Ubuntu за  Android фактически превръща смартфона в персонален компютър, достъпен по всяко време и на всяко място. Необходим е високопроизводителен смартфон с двуядрен ARM процесор.

Canonical подчертава, че става въпрос за пълноценна версия на Ubuntu, а не за имитация на популярната ОС с отворен код. В системата са интегрирани всички услуги и приложения, познати на потребителите на Ubuntu.

Освен това системата е тясно интегрирана с Android и открива достъпа до телефонни контакти, съобщения и други услуги на мобилната платформа на Google.

Коментари по темата: „Ubuntu превръща Android смартфон в компютър”

добавете коментар...

 1. vaskko

  Смартфонът си е компютър. Ако можеше да проектира виртуална клавиатура на бюрото и десктоп интерфейс на стената (и на холографско 3д съм съгласен). Що ми е тогаз док станция с убунту.

 2. dianVassilev

  Все някой трябва да облече идеята в търговска опаковка и да я продава.
  Който има ресурсите и знанието да го направи може да спечели….
  хипотезите "ако имше еди какво си…." тук малко са олекнали.
  Ако технологията е била успешна сигурно е щяла да бъде вградена отдавна ( имаше образци на проектирани клавитури от едни кубчета, които се продаваха, но тък като не бяха ефективни и създавахо повече проблеми, не просъществуваха) ….
  Идеята е страхотна…. и без това Андроидите са лагнати до безобразие. В същото време дистрибуцията на Каноникал е доста качествен продукт.
  А комбинацията да си fix-нете бъгавия телефон с нещо наистина стабилно е доста добра….
  🙂

Коментар