Полицията въведе е-услуга за гражданите

Полицията въведе е-услуга за гражданите
Целта е по-лесен достъп до районните инспектори
02/05/2006
Дирекция на Национална служба Полиция, съвместно с Институт Отворено общество – София разработи проекта “Полицията в близост до обществото”, целта на който е да улесни достъпа на гражданите до техните районни полицейски инспектори.
Интернет страницата www.vblizost.org реализира електронната публична услуга “Намери своя районен инспектор”. Потребителите на услугата ще могат да намерят информация за районните инспектори в страната, адресите, дните и часовете, в които гражданите могат да се срещнат с тях, съобщиха от МВР.

Целта на създателите на страницата е чрез предоставянето в Интернет на информация за районните инспектори да се постигне повече доверие в полицията, по-сигурни местни общности и по-ангажирани полицейски служители.

Национално представително изследване на Институт “Отворено общество” – София от 2004 г. показва, че 2/3 от анкетираните граждани не познават районния инспектор, който обслужва мястото, в което живеят. Според същото това изследване 51,7% от анкетираните, които познават своя районен инспектор, имат доверие в полицията, докато при тези, които не го познават, доверието е едва 36,9%.

рубрика: Uncategorized

Коментар