Gigabyte за победителите в конкурса по програмиране

Станислава и Антон Богданови са победителите в първи кръг на седемнадесетото издание на частния конкурс по програмиране, организиран от PC Magazine България и Телерик. Двамата участваха в този кръг като отбор.

Голямата награда – дънна платка Gigabyte X79 UD5 – бе връчена от Ивелина Димитрова, маркетинг мениджър на Most Computers.


Станислава и Антон Богданови (в средата) спечелиха първия кръг на състезанието по програмиране на PC Magazine България и Телерик и получиха награда от Most Computers

Светлин Наков, автор на задачите в конкурса, връчи грамоти от името на PC Magazine Bulgaria и Telerik и комплект книги. Той обеща за в бъдеще конкурсът да продължи традицията на интересните задачи, които не само карат участниците да търсят нестандартен подход за решение, но също и да са с практическа стойност и дори да са в полза на обществото – последните задачи, например, са свързани с откриване на таен код в Библията и създаване на система за обмен на файлове с висока степен на сигурност за нуждите на дисиденти в репресирани държави.

Победителите в първия кръг на конкурса, възпитаници на Академията на Телерик, споделиха, че са участвали заради предизвикателството и победата ги амбицира да продължат към финала. Успех в преследването на тази цел им пожела главният редактор на PC Magazine Тервел Няголов. Финалният кръг на конкурса ще срещне 10 отбора в битка за първото място.

Коментар