ИТ гиганти създават облачен алианс

Компаниите Atos, EMC и VMware се обединиха в стратегически алианс за отворени облачни решения. В допълнение, Atos планира да създаде отделна компания Canopy, която ще помогне на потребителите да минимизират времето за внедряване на облачни услуги. В нея ще инвестират също EMC и VMware.

Canopy ще доставя пълен спектър облачни услуги за лесен, сигурен и ефективен преход към облака. В частност, компанията ще предложи решения с най-напредналите технологии на EMC и VMware, които включват отворена платформа за гъвкав избор, достъп и внедряване на облачни услуги. Canopy ще работи с клиенти от частния и публичния сектор.

Облачният модел променя радикално подходите за изграждане и използване на ИТ в центровете за данни, приложенията и точките за достъп на крайните потребители, коментира Джо Тучи, изпълнителен директор на EMC.

Компанията за ИТ инфраструктурни решения възлага големи надежди на партньорството си с Atos, което според Тучи ще направи реалност предимствата на облака за корпоративните потребители в ключови сегменти.

Облакът променя съществено начините за използване и управление на ИТ ресурси, но клиентите искат да ползват неговите предимства при своите условия и да получават услуги от външен доставчик както в своите офиси, така и извън тях, допълва Пол Мориц, CEO на VMware. Партньорството на компанията с Atos и EMC ще осигури решения във вида, който е необходим на клиентите, ще опрости и автоматизира ИТ услугите.

Облачните предложения на трите компании ще стъпят на отворени стандарти, за да могат потребителите да изберат предпочитаната технология независимо от това как ще се ползва решението – при тях или навън. Клиентите ще могат също така да комбинират частни, публични и хибридни облачни решения.

Canopy ще оперира с централен офис в Европа. Компанията ще се управлява от изпълнен директор, назначен от Atos, която държи контролния пакет акции в новото предприятие.

Коментар