LG Optimux 3D Max ще дебютира в Барселона

LG ще представи смартфона Optimus 3D Max на Световния мобилен конгрес в Барселона следващата седмица. Новият модел е по-тънък и елегантен от своя предшественик.

Optimus 3D Max разчита на двуядрен 1.2 GHz процесор и по-ярък 4,3-инчов IPS 3D дисплей. Скоростта на работа в 3G мрежите на мобилните оператори достига до 21Mbps посредством HSPA+. Налични са 8GB вградена памет.

Функцията LG Tag+ предлага NFC (Near Field Communication) възможности, вкл. автоматични промени в настройките на апарата, които потребителите могат да определят според собствените нужди. За целта те трябва да програмират т.нар. NFC етикети, всеки от които отговаря на определен режим, подходящ за офиса, дома, колата или друго място. В зависимост от това къде се намира собственикът на телефона, предварително програмираните етикети ще направят необходимите промени по настройките на телефона, в това число да включат Wi-Fi, Bluetooth устройство, GPS система, да регулират силата на звука и др.

Допълнителни възможности са достъпни от LG SmartWorld, вкл. HD конвертор, който ще преобразува 3D съдържание в HD формат при споделяне на картината на телевизор или монитор чрез HDMI или MHL (Mobile High-Definition Link). Освен това потребителите ще могат да използват приложения като Google Earth в 3D, директно от смартфона.

Всички 3D снимки и видео материали, заснети с Optimus 3D Max, могат да бъдат конвертирани в 2D формат. Това става с бутон за бърз достъп между двата режима, разположен отстрани на смартфона.

LG се е погрижила да осигури максимално изчистен вид на Optimus 3D Max, като е запазила само най-необходимите елементи и е премахнала всичко излишно. Телефонът е тънък само 9,6 мм, тежи едва 148 грама, има метална лайстна по краищата и заоблена форма на ъглите.

В менюто на Optimus 3D Max са включени икони в стила на 3D менюто на предходния модел, които потребителите могат да персонализират със свои собствени снимки с помощта на приложението Icon Customizer

Продажбите на Optimus 3D Max ще започнат през март в Южна Корея. След това LG ще пусне смартфона и в други държави, като за начало в Европа. Устройството работи под управление на Android 2.3 Gingerbread, но ще получи ъпгрейд до Android 4.0 Ice Cream Sandwich скоро след официалния старт на продажбите.

Коментар