Transformer Prime се продава над очакванията

Официалното представяне на Asus Eee Pad Transformer Prime в София се случи като малък празник. Посетителите в Сити Център в събота печелеха различни награди от томбола на всеки 30 минути. Поводът на събитието беше таблетът с 4-ядрен мобилен процесор Nvidia Tegra 3, който върви в комплект с тънка мобилна док-станция. Новият Transformer Prime e 8,3 милиметра тънък, тежи 586 грама. Батерията на таблета държи до 12 часа, а в съчетание с мобилния док – до 18 часа.

“Цената е 500 евро за местния пазар за таблета с клавиатуара. Все още преговаряме с търговските вериги, за да отправим най-доброто предложение, тъй като продуктът може да дойде и без клавиатура”, каза Октавиан Дунаре, маркетинг специалист в Asus.


Октавиан Дунаре вярва, че платформата Android ще доминира на пазара за таблети, както това се случи при смартфоните

Октавиан Дунаре, маркетинг специалист в Asus:

Android ще се наложи като най-добра система и на пазара за таблети

Г-н Дунаре, как пазарният интерес към Transformer Primе повлия на останалите ви таблети?

Transformer Prime се радва на огромен успех на международния пазар, като в момента е единственият таблет с процесор Tegra 3. Продажбите са много добри – търсенето надвишава предлагането.

Първият ни Transformer Prime също се движи добре, защото е малко по-евтин, позиционира се в друга категория таблети и защото го налагаме. Наскоро пуснахме на пазара ъпдейт на IceCreamSandwich 4.0 за оригиналния Transformer Prime. С него таблетът работи по-бързо. Смятаме, че когато си купувате устройства, а след това не получавате ъпдейти за тях, устройствата стават, нека го кажем – неизползваеми.

Разпознавате ли вече бъдещият конкурент на този топ продукт?

Трудно е да се каже. Към Transformer Prime решихме да добавим и клавиатура, което прави устройството не просто таблет, но и нещо като нетбук. За момента нямаме пряк конкурент на пазара.


EeePad Transformer Prime е елегантно устройство, подходящо и за дамската аудитория (на снимката: Емилия Кирилова, мениджър в Хай-Ком)

Ако сравняваме точно таблети – конкуренцията е голяма, но ако правим сравнение в сегмента, където ние се целим, а това са млади професионалисти, динамични хора, блогъри, журналисти, хора, които са активни в социалните медии – тогава те нямат алтернатива на продукта ни.

Точно при таблетите има марки, които са завзели добър пазарен дял, но работим усилено, за да предложим следващото поколение продукти. Очаквайте зрелищни нови продукти, които ще представим на мобилния конгрес (MWC, 27 февруари – 1 март т. г., в Барселона – бел.ред.)

Как таблетите ви се конкурират с тези на Apple?

Хм, въпреки че и в двата случаи говорим за таблети, екосистемата на Apple e тотално различна. iOS е заключена платформа, изцяло под контрола на Аpple. А нашите таблети са под Android, която е отворена платформа – и вие можете да инсталирате софтуер и въобще да ползвате устройството си както намерите за добре.


Иновативното устройство на Asus съчетава функции на таблет и нетбук

Вярваме, че Android е много по-добра платформа и пазарът ще го потвърди. Поне при мобилните телефони Android има най-голям дял и очакваме това да се случи в най-скоро време и при таблетите.

Нямате предвид, че само операционната система е единственото предимство на Тransformer Рrime?

Засега той е най-мощният таблет, който се продава. Ако говорим за хардуер, е много по-добър от iPad. Когато конкурентите извадят нови продукти, ние ще отговорим със свои. Но те се фокусират в предлагането на таблети, докато при нас фокусът е таблети с аксесоари, благодарение на които, ги ползвате както желаете.

Коментар