HTC грабна вниманието с флагмана One X

Тайванският производител HTC започна ударно участието си на Световния мобилен конгрес. На пресконференция в Барселона компанията обяви новия бранд One, който обединява всички устройства под управление на Android.

Флагманът в новата линия е моделът One X, който стъпва на четириядрен процесор Nvidia Tegra 3. Смартфонът работи под управление на Android 4.0 и фирмения потребителски интерфейс Sense 4.0.

HTC One X предоставя 4,7-инчов екран Super LCD 2 с резолюция 1280?720 пиксела и 8-мегапикселов сензор с обратна подсветка. Отделен процесор се грижи за работата на фотомодула и обработката на снимките, в резултат на което камерата се активира и фокусира за части от секундата.

One X идва с 1 GB оперативна памет и 32 GB вградена флаш памет, батерия с капацитет 1800 мАч и Beats Audio. Моделът е изпълнен в корпус от поликарбонат и има размери 134?70?8,9 мм.

Налични са слот microSIM, жироскоп, датчици за осветеност и приближаване, модул Bluetooth 4.0. Липсва обаче слот microSD, което не позволява разширение на паметта.

Смартфонът излиза на пазара в Европа през април. Цената не беше съобщена от HTC. На американския пазар One X ще се продава във вариант с двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4, поради необходимостта от поддръжка на LTE в мрежата на оператора AT&T.

Коментар