Sony излиза с Xperia NXT в Барселона

Sony Mobile Communications обеща на потребителите свързани забавления на екраните на техните смартфони, телевизори, лаптопи и таблети. Новото подразделение на Sony за мобилни устройства, формирано след изкупуване на дела на Ericsson в съвместната компания Sony-Ericsson, даде първата си пресконференция в навчерието на Световния мобилен конгрес в Барселона.


Sony показва на MWC 2012 в Барселена серия смартфони Xperia NXT

Sony ще събере електрониката, мрежовите услуги, свързаните устройства и съдържанието на едно място, а смартфоните Xperia ще бъдат ключов елемент в този свързан свят, заяви Берт Нордберг, президент и главен изпълнителен директор на Sony Mobile Communications.

В Барселона компанията ще покаже новата серия Xperia NXT– следващо поколение смартфони от Sony, включваща флагмана Xperia S и новите попълнения Xperia P и Xperia U. Устройствата от тази серия идват с  достъп до Sony Entertainment Network, където са налични богато съдържание и услуги за забавления и за споделяне на множество устройства.

HD смартфонът Xperia S вече търгва към световните пазари, като първите продажби ще се осъществят в Sony Style магазина в Барселона. Xperia P и Xperia U ще бъдат достъпни за потребителите от цял свят през второто тримесечие на годината.

NXT смартфоните работят под управление на Android и се отличават с редица иновации, какъвто е например „прозрачният елемент” – лента, която опасва телефона в основата му и съдържа невидими компоненти от антената. Прозрачният елемент започва да свети при входящо повикване, получени съобщения и известия.

Дисплеите с реалистично изображение на Xperia P и Xperia U се захранват от Mobile Bravia Engine за висока яркост и контраст. И двата смартфона разполагат с двуядрени процесори на 1GHz, а камерите им влизат в работен режим за малко повече от секунда с едно натискане на бутон.

Коментар