Хакер мъсти на Китай заради Тибет

Хакер от групата Anonymous атакува 68 китайки сайта в знак на протест срещу господството на страната над Тибет. Началните страници на сайтовете бяха подменени с протестни съобщения.

Атаката е проведена в два дни, твърди CyberWarNews. На първия етап хакерът е проникнал в 45 сайта, а на втория – в още 23. Твърди се, че хакерът, наричащ себе си Poltergeisth4cker, е действал сам, което не е характерно за Anonymous.

Операцията е проведена успешно, като всички цели са били поразени. В края на миналата седмица на сайтовете се появи банер с лика на Далай Лама, духовния водач на Тибет, и призив „Свободен Тибет” на черен фон.

Не за първи път европейски и американски хакери протестират срещу политиката на Китай, атакувайки правителствените сайтове на страната.

Коментари по темата: „Хакер мъсти на Китай заради Тибет”

добавете коментар...

  1. Bacilicus bulgaricus

    Крайно време беше, някой от международната общност да изкаже мнение за агресията на Китай към Тибет. За съжаление най-силния, правителството на САЩ нищо няма да предприеме по въпроса Тибет, защото много държи на Китай като пазар и зона за производство. Бизнесът си е бизнес. За каква демокрация може да става дума? Някаква си държавица Тибет вече щяло да я няма. А Китай е там, с милиарда си население – за потребление и производство.

Коментар