Samsung обеща LTE революция

Samsung излезе с иновативни LTE решения на Световния мобилен конгрес в Барселона. Компанията обещава революция на европейския LTE пазар.


Нарастващата употреба на мобилни устройства и увеличеният трафик на данни са сериозно предизвикателство за телеком индустрията
 

Продуктовата 4G LTE линия на корейския гигант, вече проверена в експлоатация, намалява капиталовите и оперативните разходи на клиентите. Очакваните мрежови и поддържащи платформи ще позволяват на доставчиците на услуги да генерират нови приходи и да предложат по-богато онлайн изживяване на крайните потребители.

Нарастващата употреба на смарт-устройства и увеличаването на трафика на данни изискват от телекомуникационната индустрия да се адаптира към нова мобилна широкочестотна ера. В отговор на тази тенденция Samsung пусна в масова експлоатация LTE мрежи в САЩ и Южна Кореа и в момента ги внедрява в Япония, съобщиха от компанията.

Smart LTE мрежите на Samsung могат да се справят с огромен мобилен трафик на данни, като използват напредничава технология с възможност за въздушно преразпределяне с централизиран контрол. Smart LTE стартира за първи път по-рано тази година и вече демонстрира добро поведение, като понижи мрежовите разходи в Сеул – една от най-интензивните при пренос на данни и гъстонаселена градска зона в света.

Мулти-стандартна базова станция Samsung SmartMBS е самостоятелна платформа, която поддържа многочислени радио технологии като LTE, TD-LTE, CDMA, HSPA+ и GSM. Наскоро Samsung добави нови GSM решения мрежово разширяване и миграционни нужди на операторите. SmartMBS беше успешно пусната за масова употреба в Корея и САЩ, които имат най-голямото разнообразие и комбинации от телекомуникационни технологии в един пазар.

В Барселона Samsung демонстрира на живо сравнение на качеството на услугата и трафика на данни между настоящи мрежови решения и новата си платформа. Тестовете показват значително понижаване в натоварването на мрежата и видимо подобрение в качеството на услугата при използване на MCDN (Мрежа за доставка на мобилно съдържание) като платформа за приложения,ориентирани към съдържанието.

Samsung планира да пусне в масова употреба по-късно тази година и решение за глас по LTE (VoLTE).

рубрика: Uncategorized

Коментар