Android 5.0 излиза в края на годината

Световният мобилен конгрес в Барселона потвърди информациите, че следващата версия на Android ще излезе към края на 2012 г. Вицепрезидентът на Google по мобилни разработки Хироши Локхеймер съобщи, че компанията планира обновление на платформата през настоящата година.

 

Макар и Gooogle да не уточнява конкретен срок за пускане на Android 5.0 Jelly Bean, повечето анализатори предполагат, че версията ще стане достъпна към края на 2012 г. Скоро се очаква и официалното изявление на Google по въпроса.

Следващата версия на мобилната ОС наистина ще бъде Android 5.0, признава Локхеймер. „Все още не обявяваме конкретни срокове, тъй като трябва да решим някои технически въпроси. Но това е въпрос на време", допълва вицепрезидентът на Google.

Локхеймер посочва също, че интернет компанията ще пуска всяка година нова версия на Android. Възможно е да се появи незначително усъвършенствана версия Android 4.1 за смартфони още преди есента.

Актуалната в момента Android 4.0 Ice Cream Sandwich излезе през ноември миналата година. Много е вероятно Jelly Bean, оптимизирана за таблет компютри, да се появи точно една година след версия 4.0.

по темата: „Android 5.0 излиза в края на годината”

добавете коментар...

  1. observer

    Jelly Bean, а не Billy Jean 😀

Коментар