1,2 милиона достигнаха продажбите на PS Vita

Продажбите на портативната геймърската конзола PlayStation Vita достигнаха 1,2 милиона броя в световен мащаб, съобщи Sony Computer Entertainment Inc. Над 2 милиона пък са продадените софтуерни продукти за устройството в магазинната мрежа и чрез PlayStation Network.

PS Vita дебютира на пазара на 17-ти декември 2011 г. в Япония, а по-късно в Хонг Конг, Тайван и Южна Корея. На 22 февруари 2012 г. иновационната конзола беше представена на териториите на Северна и Южна Америка, Европа, PAL региона и Сингапур.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Sony ще похарчи $50 млн. за реклама на PS Vita
PS Vita идва в Европа през фeвруари
PlayStation Vita – нова портативна конзола

PS Vita съчетава гейм изживяване с достъп до социални мрежи в реално време, което според Sony се оценява от пазара. Компанията работи в тясно партньорство с разработчици и издатели на софтуер, за да постигне най-доброто качество на предлаганите игри и франчайз продукти за PS Vita.

Конзолата е оборудвана с два аналогови стика, 5-инчов HD OLED мулти-тъч дисплей, мощен четириядрен процесор, система от сензори за движение Sixaxis, вграден микрофон, предна и задна камери и редица други функции и компоненти.

В допълнение, PS Vita разполага с Wi-Fi и 3G възможности за свързване, както и с разнообразни приложения. Потребителите на конзолата могат да се "срещат", "общуват", "откриват", "споделят" и "играят" с приятели.

Коментар