Вицепрезидент на VMware посети България

Старши вицепрезидент по продуктов инженеринг във VMware Рей О’Фарел посети българския център за разработки на компанията. Екипът на VMware България има сериозен принос в разработката на софтуер за виртуализация на бизнес инфраструктури и приложения от следващо поколение – област, в която компанията е лидер на световния пазар.


Рей О’Фарел има 20-годишен опит в софтуерните разработки

У нас се създават много от водещите продукти на VMware. В развойния център работят едни он най-добрите кадри в софтуерния бранш на световно ниво, подчерта Рей О’Фарел.

През 2011 българският офис увеличи инвестицията си в локалния пазар с наемане на нови разработчици, специалисти по автоматизирано тестване на софтуерни продукти и системи, автори на техническа документация и др.

Компанията подкрепи и обучението на българските студенти с провеждане на университетски курсове по виртуализация и облачна инфраструктура. Водят се също преговори за включване на водещи български ИТ университети към програмата VMware ИТ академия.

VMware продължава активно да търси за екипа си у нас квалифицирани софтуерни инженери с утвърдени технически познания и умения за разрешаване на проблеми. 

Коментар