LG превключва глас към видео в едно обаждане

LG показа първата в света технология за превключване от телефонен към HD видео разговор по LTE мрежа в рамките на едно обаждане. Това стана по време на Световния мобилен конгрес 2012 в Барселона.

Функцията, базирана на собствена технология на корейската компания, ще позволи на потребителите лесно да променят начина на общуване, докато тече телефонното обаждане – от само звук към видео и звук, без да правят второ позвъняване.

Технологията отговаря на стандарта за услуги за видео разговори, част от подсистемата за пренос на мултимедия по IP протокол (IMS). Този стандарт е приет от международната браншова организация GSMA и има за цел да управлява доставянето на услуги за пренос на видео и аудио съдържание по LTE мрежите.

LG показа също услуга за споделяне и записване на видео съдържание в реално време по LTE мрежа. Компанията ще пусне на пазара LTE съвместими смартфони, които предлагат услуга за видео разговор, по-късно тази година.

Миналата година в Барселона LG демонстрира Voice over LTE (VoLTE) технология и видео разговори. Преди пускане на LTE технологията, видео разговорите чрез смартфон във висока резолюция не бяха възможни, тъй като наличните 3G мрежи за пренос на данни нямаха нужния капацитет, за да осигурят достатъчно бърза скорост за безпроблемен трансфер на толкова голям обем данни.

Коментар