Сиенсис АД опроверга информации, свързани с търгове

Сиенсис АД излезе с официално изявление във връзка с „разпространени неточна информация и неверни факти”, свързани с дейността й. Компанията уточнява, че не е участвала в обществена поръчка „Провеждане на рекламна кампания в интернет сред съответните целеви аудитории” с възложител Министерство на икономиката, енергетиката и туризма от 31 август 2011 г.

„Компанията не e подавала оферта нито самостоятелно, нито като подизпълнител, нито като част от Гражданско обединение (консорциум или ДЗЗД) и съответно не е сключвала договор по тази поръчка”, се казва в писмото, разпространено днес до медиите.

Сиенсис АД твърди също, че няма нищо общо със спечелилия изпълнител, като това е видно от справката, направена в регистър „Булстат”. Компанията не е изработвала и не е участвала в изработването на слогана, логата и останалите графични знаци на политическа партия ГЕРБ или на която и да е друга политическа формация, се казва още в изявлението.

Във връзка с твърдения за участие на Сиенсис АД в обществени поръчки в областа на българския туризъм, от компанията уточняват, че като част от избрания за изпълнител на поръчката консорциум – „България Травъл 2010“ е участвала единствено в проект за доразвиване на официалната туристическа страница на България (www.bulgariatravel.org) и създаване на мултимедиен каталог на туристически обекти и маршрути.

Ангажиментът на Синесис по този проект е свързан единствено с информационните технологии и се изчерпва с доставка на лицензите за базата-данни на Oracle и програмиране на интернет-портала www.bulgariatravel.org.

Коментар