Ericsson обяви мрежова оптимизация за смартфони

Ericsson обяви концепция за „мрежова оптимизация за смартфони”, която ще даде възможност на операторите да се справят с предизвикателствата от нарастващия трафик на данни, в резултат на все по-широката употреба на "умни" телефони.

 

Според нов доклад на Ericsson ConsumerLab, по-високата скорост на връзката е основният фактор, който може да повлияе на решението на потребителите на мобилен широколентов достъп да увеличат потреблението си на услуги за пренос на данни. Около 46% от тези потребители в САЩ посочват именно тази причина.

Следващи по значение са факторите живот на батерията и покритие. Една оптимизирана мрежа ще осигури и трите фактора.

В своята концепция за оптимизация Ericsson си сътрудничи с операторите за предварително и активно планиране с оглед навлизане на смартфоните и разширяване на мрежите. „Целта ни е да проектираме мрежи с възможности за надграждане, които в крайна сметка да доведат до възможно най-добро мрежово функциониране, като едновременно с това поддържаме висока рентабилност", заяви Ева Елмстед, вицепрезидент в Ericsson.

Компанията разчита на опита си при оценка на влиянието на смартфони и широколентови услуги върху мобилната мрежа, оптимизация на мрежата от гледна точка на радио планиране, капацитет, пренос и обхват на клетката.

Коментар