Apple продължава да e най-уважавана компания

За пета поредна година сп. Fortune назова Apple за най-уважаваната компания в света. Класацията Топ 50 е съставена на базата на анкета сред бизнесмени, които са запитани от кои компании се възхищават най-много.

 

Повечето представители на бизнеса споделят мнението, че Apple продължава да процъфтява и под ръководството на Тим Кук, който наследи Стив Джобс на поста CEO.

На второ място в рейтинга е интернет гигантът Google. През миналата година компанията направи няколко големи поглъщания и се чувства уверено с новия изпълнителен директор Лари Пейдж – един от основателите на Google, който смени Ерик Шмид.

В тройката на най-уважаваните компании попада и онлайн търговецът Amazon. Компанията, ръководена от Джеф Безос, се изкачва с четири места нагоре за една година.

IBM е поставена на 5-то място, а Microsoft – на 17. Корейският ИТ гигант Samsung е 34-ти, на две позиции след него е Intel. На 41-во място е аукционът eBay (45), а Oracle е 49-та в класацията.

по темата: „Apple продължава да e най-уважавана компания”

добавете коментар...

  1. Тодор

    Баси, пич, ти на кой свят живееш? Къде да ги търсят тия бизнесмени, в Африка ли? Много ясно, че САЩ.

  2. :)

    Не минахме без новина за епъл разбира се :)…от каквото и да е естество…естественно Форбс се допитват до общественното мнение на 5 континента, не само в щатите нали? 🙂

Коментар