Ericsson подсили облачния алианс OpenStack

Шведската компания Ericsson се присъедини към проекта OpenStack – общност, която популяризира облачните решения, базирани на софтуер с отворен код.

Миналата седмица, по време на Световния мобилен конгрес 2012 в Барселона, Ericsson показа ново решение за управление на виртуални центрове за данни, базирано на OpenStack. Демонстрацията се проведе на тестова площадка, включваща три центъра, разположени на различни континенти.

Сегменти от виртуалните дейта центрове се намират на три отделни физически места и са свързани в еластична мрежа. Така се формира отделен виртуален частен облак, който извършва безпроблемно всички операции и може да се поддържа от различни администратори.

Подобен облак разполага и със съответните един или няколко отделни виртуални частни облака за всеки от администраторите.

Физическите центрове за данни са разделени на отделни виртуални дейта центрове, което означава, че физическите ресурси се разпределят при съответното подсигуряване, а логическите ресурси са изолирани с цел сигурност.

„Подкрепата към OpenStack и участието ни в работната група за разпределение на управлението (MTF) във формата Open Virtualization (OVF) ще вкара облачните технологии в телеком бранша”, коментира Дъглас Гилстрап, главен вицепрезидент и мениджър „Стратегии за работа на групи” в Ericsson.

В Барселона Ericsson показа и инструмент за управление на облака, базиран на OpenStack и разработен съвместно с наскоро придобитата компания Telcordia.

Коментар